Loading

Google Chrome a mărit viteza de încărcare a websiturilor

Google Chrome, este unul dintre cele mai populare și utilizate browsere, iar acum, datorită specialiștilor, acesta a fost actualizat, pentru a mări viteza de încărcare a tuturor paginilor web.

Browserul celor de la Google este disponibil pe o varietate foarte mare de platforme și încearcă să se adapteze pe conexiuni de internet mai lente sau mai rapide.

În ceea ce privește abilitatea sa de adaptare, aplicația tocmai a primit un update menit să micșoreze timpul de reîncărcare al paginilor web pe care le aveți deja afișate pe ecran.

Funcția de încărcare a unui website este deosebit de importantă în secolul vitezei, mai ales atunci când utilizatorii doresc să cumpere online sau să participe la licitații.

Dacă nu doriți să  ratați achiziția unui bilet la concertul mult așteptat sau cumpărarea unui produs mult visat,  viteza de încărcare a website-urilor joacă un rol esențial pentru satisfacerea dorințelor tale și reprezintă factorul cel mai important în baza principiului primul venit, primul servit.

Printr-un anunț pe blogul Chromium, echipa de dezvoltatori responsabilă de finisarea funcțiilor noi pe care le vedem în fiecare versiune nouă de Chrome a venit cu o veste bună.

Printr-un set de schimbări aduse modului în care browserul solicită încărcarea unei pagini web de pe server, veți avea parte de timpi reduși de reîncărcare. ,,Pentru a îmbunătăți performanța în cazul conținutului ce stagnează, Chrome are acum un comportament de reîncărcare simplificat ce validează starea resursei principale și continuă cu încărcarea obișnuită a paginii. Acest comportament nou maximizează reutilizarea resurselor încărcate anterior în memoria cache și se reflectă într-o latență scăzută, un consum energetic și trafic de date mai mici.”

Ideea de bază este că noul Chrome va verifica întâi pe server dacă s-a schimbat ceva în pagina dorită, înainte să o descarce din nou într-un mod inutil. Conform testelor interne, această schimbare de algoritm s-a reflectat într-o creștere a performanței cu 28%.

 

Cu toate acestea, Google poate deveni mai rapid și prin folosirea unor mici trucuri care țin de setările din calculatorul tău.

Mai întâi ar trebui să scapi de toate plug-in-urile pe care nu le folosești și  să ștergi sau dezinstalezi extensiile care nu îți mai sunt necesare. Totodată, deschiderea mai multor pagini în același timp face ca acestea să nu se mai încarce la fel de repede. Pentru aceasta a fost inventată aplicația Great Suspender care suspendă anumite pagini și le șterge din memorie după o perioadă de inactivitate.

 

Sursa: Playtech.ro.