Graphic Design

În lumea complexa de azi, design-ul este fara indoiala la putere, fie el de obiect, arhitectura, de interior, graphic design sau fashion.
Designul grafic este peste tot in jurul nostru. Il regasim in drumul nostru spre munca dimineata, pe coperta cartilor noastre preferate, pe biletele de concert, pe logouri, pe carti de vizita, pe panourile publicitare, pe ambalajele produselor, pe site-uri, pe afise, pe felicitari sau in ziare.
Graphic design-ul este definit ca fiind “arta sau profesia de comunicare vizuala, care combina imagini, cuvinte, idei si transmite informatii catre o audienta”. În această categorie intră crearea de logo-uri, flyere, bannere, roll up-uri, pictograme, coperte pentru diferite publicații, colaje, etc.
Design-ul grafic este un instrument indispensabil în crearea unei identități în mediul online, creativitatea fiind, din această cauză, de nelipsit din arsenalul unui artist grafic.
Dacă sunteti in cautarea unei persoane care sa se ocupe de pregătirea pentru tipar, design grafic, crearea unui site web, online marketing, promovare social media sau orice tip de conţinut multimedia sub formă de animaţie si prezentări interactive, echipa Midnight Black va sta la dispozitie.
Un designer grafic este o persoana care este specializata in crearea si editarea mesajelor vizuale pentru branduri, principala preocupare si scop fiind acela de a face compania sa se diferentieze, sa fie mai cunoscut si implicit sa creasca vanzarile si de aceea, acesta trebuie să înțeleagă raporturile dintre imagini, cuvinte și culori și diferitele mecanisme care permit întrepătrunderea fructuoasă a acestora, grație programelor precum cele suita Adobe, care conține cele trei soft-uri binecunoscute în lumea graficului: Photoshop, Illustrator și InDesign.
În timp ce primele două sunt, prin excelență, manipulatoare de imagine și ilustrații, permițând crearea sau modificarea lor, InDesign este înarmat cu instrumentele necesare tipografiei, mult mai prietenos în acest scop, combinând tehnici care se regăsesc în cele dintâi cu bine-cunoscutele Microsoft Word și Publisher.
Graphic designerii de la Midnight Black dau dovada de răbdare atunci când creează şi concep un design unic, care să se potrivească cu cerinţele clientului, iar printre cele mai importante caracteristici ale lor se numără şi posibilitatea vizualizării, creării şi a punerii în practică de noi idei, având un simţ foarte dezvoltat pentru tot ceea ce este frumos.