Responsive

Noul algoritm Google – Mobilegeddon.

Google a informat că ”mai multe căutări se produc pe dispozitive mobile decât pe computere”.
Aceste statistici, includ doar smartphone-urile sau orice tip de mobil compatibil cu un motor de căutare, având în vedere că tabletele sunt grupate laolaltă cu computerele. Compania a sugerat că această creștere a traficului pe mobil a fost mai rapidă decât se anticipase inițial și va continua să crească neîntreruptă.
La momentul actual, traficul pe mobil reprezintă 65% din întregul mediu digital, computerul căzând pe locul 2.
În fiecare an, Google introduce noi metode de a penaliza site-urile care nu se supun unor reguli prestabilite, în ceea ce privește gradul acestora de a se adapta perfect pe ecranele telefoanelor mobile.
Un astfel de algoritm este ”Mobilegeddon”, introdus pe 21 Aprilie 2015 și activ și în prezent.
Acesta țintește site-urile care nu sunt ”responsive”, adică cele ale căror dimensiuni nu se ajustează la alte tipuri de display.
Consecința acțiunilor acestui algoritm, este trimiterea site-urilor respective cât mai departe, în rezultatele de pe paginile motorului de căutare, făcându-ledin ce în ce mai obscure.       Prioritatea li se oferă celor care nu se alterează de la ecran la ecran.
Dacă site-ul non-responsive, aparține unei afaceri/companii, această surclasare va avea, bineînțeles, consecințe usturătoare din punct de vedere financiar, întrucât scopul unui site este cel de a fi un generator de venituri, prin conversia traficului de pe Internet în clienți.
Prezența acestor site-uri care nu sunt responsive, a scăzut deja cu 21%, din primele 3 pagini de afișare ale rezultatelor căutărilor. Astfel, site-urile care nu se adaptează, sunt trimise la periferiile căutărilor și, din această cauză, devin inutile.
Rolul motoarelor de căutare,este acela de a returna informație de calitate internauților, atunci când realizează o căutare. Internauții realizează cautari diverse, și fie că își doresc să obțină informații sau să achiziționeze produse/servicii, aceștia vor analiza site-urile clasate în prima pagină de rezultate, a motoarelor de căutare.
Poziționarea unui site, în prima pagină de rezultate Google, va genera, de fiecare dată, un numar mare de lead-uri, concretizate in vânzări și profit!
Diferența dintre un website clasat în prima pagina Google, și unul clasat în pagina 2, este una majoră! În timp ce, site-ul din prima pagină, înregistreaza vizite organice targhetate, cel din pagina 2, rămâne la același nivel de trafic și conversie, fără evoluție online.
Apariția unui site în prima pagină Google și castigarea de trafic calificat din motoarele de cautare, reprezintă surse excelente pentru un business.
Toți utilizatorii de internet,care vor căuta un anumit termen, vor găsi listat, site-ul clasat în prima pagină, vor da click,și vor realiza o acțiune (se vor înscrie într-o bază de date, la un newsletter sau vor plasa o comandă).
Totuși, trebuie menționat faptul că, un potențial client, nu va comanda un produs /serviciu imediat ce va interacționa cu un site. Acesta trebuie să ajungăîn medie, de 5-7 ori pe un site web,pentru a comanda un produs sau un serviciu, în consecință, cu cat poziționarea si notorietatea web sunt mai bune, cu atât șansele de conversie sunt mai mari.
Primele poziții în rezultatele Google, se obțin prin SEO (optimizare pentru motoarele de cautare), aceasta reprezentând, o componentă estențială a oricărei strategii de digital marketing.
Un protocol de optimizare SEO, este un set complet și complex, de actiuni, ce trebuie pus în practică de o agenție de marketing digital calificată (cum este compania Midnight Black), și cu ajutorul caruia, orice site, indiferent de specificul de activitate, va beneficia de o clasare optimă, în prima pagină de rezultate Google.
Un site de prezentare trebuie să fie responsive, pentru a supraviețui în mediul online. Acesta din urmă devine, cu fiecare an, mai agresiv față de site-urile clasice care se văd bine doar pe display-ul laptopurilor și PC-urilor, deoarece traficul de Internet pe mobil, îi este de multă vreme, superior, traficului pe computer, și se așteaptă să crească încontinuu.
Chiar dacă această informație e la îndemâna oricui, majoritatea firmelor de web design trec cu vederea acest aspect crucial, și construiesc site-uri care nu au capabilitatea de adaptare necesară. Investiția afacerii în site, devine, în doi timpi și trei mișcări, o gaură uriașă în buget care ar fi putut fi evitată cu ușurință.
Gradul de responsivitate, este, una dintre cele mai importante reguli în crearea unui site!
De aceea, trebuie să fie primul detaliu luat în considerare, nu ultimul, dacă se urmărește construirea unui site care va supraviețui pe Internet. Acest lucru atât de simplu, a ajuns să coordoneze într-un timp foarte scurt, întregul proces de web design, și poate hotărâ verdictul acestuia, chiar înainte ca el să înceapă.
Compania Midnight Black, este aici, ca să te ajute să îti construiești un website responsive, ce va beneficia de o campanie de SEO, țintită și măsurată, pentru a-i asigura afacerii tale, clasare pe prima pagină în motoarele de căutare, pentru că suntem de părere că:”Decât să existe un website fără să fie responsive, mai bine să nu existe deloc!”.

Foloseste codul de afiliere si beneficiaza de o reducere de 10%, din valoarea serviciilor oferite de Midnight Black Company!

No Comments

Leave a reply