Smartphone-ul și traficul pe mobil – sfârșitul online-ului pe care îl știam

Tehnologia a făcut parte din viața omului dintotdeauna, însă în forme rudimentare. Au fost nevoie de multe secole, în care numeroși specialiști, s-au luptat pentru a inova și pentru a duce tehnologia la ceea ce reprezintă astăzi.
Primul tip de smartphone a apărut în 1992, iar în 2001, compania canadiană RIM, a lansat pe piață Blackberry, smartphone-ul care a permis pentru prima dată și comunicații e-mail mobile prin rețeaua GSM.
Smartphone-ul a cunoscut un real succes tocmai datorită faptului că încorpora toate tipurile de tehnologii folosite, apărute până în acel moment, precum TV, Radio, plus alte funcții: cameră foto, aparat de filmat, agendă, calendar, etc.
Cea mai spectaculoasă aplicație a fost, desigur, conexiunea la Internet, intermediată de un browser care oferea utilizatorului o gamă uriașă de posibilități de a folosi www-ul.
O statistică recentă arată că, spre deosebire de anii ’90, cînd doar 1% din populația lumii avea acces la Internet, astăzi procentajul se ridică la 40%, care s-ar traduce în aproximativ 4 miliarde de persoane, dintre care cel puțin jumătate îl accesează zilnic.
Internetul a devenit foarte rapid noul ”opiu al popoarelor” și e lesne de înțeles de ce. Acesta a facilitat viața, comunicarea, educația, guvernarea, afacerile, literatura, muzica și multe alte aspecte intrinseci vieții omului într-un mod inegalabil.
Cu siguranţă eşti posesorul unui smartphone, un „telefon deştept” care îţi uşurează activitaţiile de zi cu zi.
Chiar de anul trecut, Google a informat că ”mai multe căutări se produc pe dispozitive mobile decât pe computere”.
Statisticile includ doar smartphone-urile sau orice tip de mobil compatibil cu un motor de căutare, având în vedere că tabletele sunt grupate laolaltă cu computerele. Compania a sugerat că această creștere a traficului pe mobil a fost mai rapidă decât se anticipase inițial și va continua să crească neîntreruptă.
Se estimează că în 2018 acesta va depăși 190 de exobiți pe an, de la doar 18 exobiți în 2013. Un exobit este egal cu un miliard de gigabiți.
La momentul actual, traficul pe mobil reprezintă 65% din întregul mediu digital, computerul căzând pe locul 2.
Un aspect interesant este modul în care publicațiile precum ziarele și revistele au profitat de publicul de pe mobil pentru a se extinde. Acest lucru poate fi făcut cu ușurință și de afaceri.
Google, Facebook și Yahoo sunt cele mai mari proprietăți digitale la ora actuală, toate fiind rapid adaptate pentru telefoanele mobile, devenind aplicații integrante, prestabilite exact pentru a facilita trecerea intensă către traficul pe mobil.Acesta este un exemplu pe care toată lumea trebuie să îl urmeze.
Marea majoritate a magazinelor online au deja versiuni care se adaptează perfect pe mobil.
Website-urile fac eforturi majore în a deveni ajustabile la ecranele smartphone-urilor.
Lunar – nu anual – apar noi modele cu dotări din ce în ce mai performante. Spre exemplu, în urmă cu câțiva ani, un computer cu 3 gigabiți de RAM era o utopie. Astăzi, un smartphone Motorola Moto Z Play are 3 gigabiți RAM, ceea ce este absolut incredibil. Un LG G5 are 4 gigabiți RAM și o rezoluție de 2560 x 1440! Un OnePlus 3 are 6 gigabiți RAM!
Nici nu are rost să mai continuăm – smartphone-ul de astăzi se apropie fulgerător de repede de un computer de buzunar. Pe deasupra, dacă stăm să ne gândim, poate mai mult de jumătate din utilizatorii de PC au computere inferioare din punct de vedere al dotărilor. Nu e de mirare că tot traficul începe să se scurgă din ce în ce mai mult spre mobil, mai ales cu apariția telecomunicației 4G.
Potrivit unui articol din revista electronică Wired, dedicată designului, științei și tehnologiei, telefonul ar putea deveni noul tău PC în mai puțin de doi ani.
Accelerarea merge cot la cot cu extinderea duratei de încărcare a bateriilor, cu mărirea ecranelor și puterii de procesare.
Conectivitatea și spațiul de stocare au atins deja cote de necrezut în ultimii ani, ajungând foarte aproape de capacitatea de stocare a unui computer în toată regula.
După cum se poate lesne observa, nevoia de a avea un site responsiv nu este un moft, ci o necesitate.
Informațiile pe acest subiect pot fi găsite în cantități uriașe oriunde pe Google, trebuie doar să acționezi în favoarea ta și a website-ului tău dacă vrei să supraviețuiești schimbărilor tehnologice rapide.
Fără doar și poate, cu smartphone-ul din buzunarul tău, citești e-mail-uri, primești și dai telefoane, iei notițe pe el, calculezi, accesezi internetul, Google Maps, cauți un restaurant la care să mănânci și zilnic, observi, că deja este o parte din viața ta.
Conform unui sondaj de opinie realizat de Forbes la cererea companiei Google, 9 din 10 directori de firme folosesc smartphone-uri în afaceri.
Acum nu mai poți spune că nu ai destule semne care să te impulsioneze să-ți faci site-ul responsive.
Dispariția din căutări va fi, așadar, o decizie, nu o greșeală sau o nedreptate.
Astfel, smartphone-ul a reușit să pună în buzunarele noastre, printr-un mecanism minuscul, tot ceea ce avem nevoie pentru a comunica, distra, relaxa și de a ne informa.
Totuși, tehnologia, prin iluzia călduroasă pe care o oferă, duce inevitabil la dependență. Vedem tot mai multe persoane absorbite de telefoanele lor, de rețelele de socializare, de informații care sunt din ce in ce mai usor de accesat.
Oamenii sunt mai atenți la ceea ce văd în telefonul lor, decât la ceea ce îi înconjoară în realitate, ceea ce face ca reclamele stradale să fie deja doar o parte din peisajul urban, pe care majoritatea îl ignoră. De aceea tehnologia, prin intermediul Internetului, a devenit mijlocul ideal de a atrage clienți, de a-ți promova afacerea și de a face profit.
Foloseste codul de afiliere si beneficiaza de o reducere de 10%, din valoarea serviciilor oferite de Midnight Black Company!

No Comments

Leave a reply