Blog

Potrivit Wikipedia, un blog (cuvânt provenit de la expresia engleză web log = jurnal pe Internet) este o publicație web (un text scris), care conține articole periodice și/sau actualizate neîntrerupt, ce au de obicei, un caracter personal.

De regulă, actualizarea blog-urilor constă în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuțiile fiind afișate în ordine cronologică inversă (cele mai noi apar imediat, sus, la vedere).

Acest gen de publicații web, sunt, în principiu, accesibile publicului larg, însă unele pot fi contra cost.

Blogurile sunt varianta virtuală a jurnalului clasic, pe care eram încurajați încă de mici să-l scriem ca să ne dezvoltăm creativitatea.

Astăzi, blogurile au început să inunde Internetul, unii utilizatori ajungând să publice conținutul lor sub formă de cărți, care s-au dovedit a fi un real succes.

De asemenea, ele pot deveni o armă, pentru că reprezintă o metodă prin care un utilizator poate deveni foarte ușor, formator de opinii, promovând anumite figuri politice, partide sau branduri care au un impact major în societate, atunci când sunt distribuite pe site-urile de socializare.

Totodată, ele permit vizitatorilor să răspundă prin comentarii publice, care ii oferă utilizatorului, posibilitatea de a avea un feedback la ceea ce a transmis.

Blog